A partir d’ara també realitzem els cursos de formació per a professionals on-line. Per a més informació truque al 635608066 o envieu un missatge a mariajosecidrodriguez1964@gmail.com

m.jose

Soc Maria José Cid, doctora en psicologia. Em dedico a impartir formació i assessorament a professionals que treballen en institucions, centres, i tot tipus de feines que tenen en comú l’atenció a persones. Acompanyo a institucions en el canvi cap a l’excel·lència, centrada en posar en el centre la persona atesa des de la relació emocional positiva amb el professional. A més a més, faig xerrades, participo en docència en diversos cursos i postgraus en diferents Universitats al territori espanyol, Portugal, Amèrica Central i Amèrica del Sud.

Soc la responsable de certificar i homologar els professionals que realitzen la Capacitació com a Terapeutes Snoezelen. L’Associació Internacional Snoezelen (www.isna-mse.org), de la qual soc membre de la Junta Directiva des de 2010, m’ha habilitat per a impartir la formació a professionals en Intervenció Multisensorial i Snoezelen.

La meva relació amb el món de l’estimulació multisensorial va començar fa quasi bé 20 anys. Des del 2005 he participat en els congressos internacionals organitzats per ISNA a diferents parts del món (Alemanya, Dinamarca, Finlàndia, Estats Units, França, Argentina, etc.). Interessada per aquesta pràctica, l’any 2009 vaig defensar la meva tesi doctoral sota el títol: “La intervenció Multisensorial i Snoezelen en persones adultes amb greu discapacitat intel·lectual”. El 2010 vaig fer la formació pertinent a Dinamarca, lloc de referència mundial en Snoezelen.

COM HE ARRIBAT FINS AQUÍ?

He cursat diferents Postgraus al llarg de la meva trajectòria professional que m’han anat dibuixant com la professional que actualment soc: Postgrau en Teràpia Familiar, Postgrau en Teràpia Cognitivo Conductual, Postgrau en Assessorament Psicopedagògic, Postgrau en Ressolució Alternativa de Conflictes, Postgrau en Direcció de Centres de Serveis Socials, entre altres formacions.

Com a psicòloga, no m’he tancat mai en un camp de treball concret ni he seguit una corrent concreta, m’ha agradat sempre estar oberta, conèixer, provar, dubtar i, si cal, canviar tot evolucionant… En aquest sentit, he treball amb consulta clínica durant molts anys, he treballat uns quants anys amb joves amb risc social i problemes de delinqüència, he treballat en un centre d’atenció primerenca, oferint reforç escolar, en llar d’infants i com a directora de serveis d’un centre que atén persones amb discapacitat intel·lectual.

La docència ha format sempre part de la meva trajectòria. Durant uns anys vaig impartir docència com a professora associada al Departament de Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), i després al Campus Terres de l’Ebre de la mateixa RV. Durant quinze anys he estat  professora de la UNED en la carrera de Psicologia al centre associat de Tortosa. He estat i segueixo sent docent en diversos màsters, d’universitats com la Universitat Santa Paula (San José. Costa Rica), Universitat de Girona, Universitat de València, Universitat d’Andorra, Universitat de Barcelona, entre d’altres.

Amb Snoezelen vaig descobrir una manera d’aproximar-me a les persones a partir de la seva sensorialitat. Vaig veure que per a tothom al món, però de manera molt especial per a perfils de persones amb alguna característica concreta, els sentits, les sensacions del nostre cos i del món que ens envolta poden generar molt benestar, o al contrari molt de neguit i malestar.

Cada curs és un regal, un regal en el sentit de viure i conviure amb professionals que, des de diferents àmbits, amb diferents trajectòries professionals i variades inquietuds i expectatives, assolim una comunió de “Respecte” i “Qualitat en l’atenció” que s’ofereix a la persona atesa, als seus familiars i a la pròpia institució. Acompanyar un procés de transformació i canvi tan meravellós no té preu!

Tens alguna pregunta?

×